Twee verdachten van bankhelpdeskfraude aangehouden

Twee verdachten van bankhelpdeskfraude aangehouden

Geplaatst op 2 maart 2022, om 09:56 uur

Berkel-Enschot – Dinsdag 1 maart 2022 zijn er dankzij snel optreden van een alerte burger, buurtbewoner en politie twee verdachten aangehouden voor bankhelpdeskfraude.

Rond 18.00 uur ontvingen wij een melding van een 83-jarige man die gebeld was door een zogenaamde medewerker van zijn bank. Hij moest telefonisch allerlei gegevens afgeven. Ook moest hij het software programma Anydesk installeren. De man deed dit, maar vertrouwde het toch niet helemaal en belde de politie. In de tussentijd komt de ‘medewerker’ al aan de deur bij het slachtoffer. De man deed open, maar door het stellen van diverse vragen, besloot de ‘medewerker’ er toch vandoor te gaan

Het slachtoffer kon een signalement afgeven en dankzij dit signalement is er verderop op de Bosscheweg een auto staande gehouden met twee personen erin, een 21-jarige man uit Rotterdam en een 20-jarige man uit Groningen. Dankzij de cameradeurbel van buren is bevestigd dat een van de inzittende daadwerkelijk aanwezig was bij de woning. Beide inzittenden zijn aangehouden op verdenking van oplichting. Het slachtoffer heeft tijdig zijn bankpas kunnen blokkeren waardoor de verdachten geen geld hebben buit gemaakt.

De politie onderzoekt dit incident verder en heeft diverse goederen van de twee verdachten in beslag genomen.