Recherche zoekt getuigen van brandstichting

Recherche zoekt getuigen van brandstichting

Geplaatst op 28 februari 2022, om 10:15 uur

Zoetermeer – De recherche zoekt getuigen van een brand in een bouwkeet aan de Boerhavelaan op vrijdagmiddag 25 februari. De politie gaat er vanuit dat de brand is aangestoken.

Rond 17:00 uur ontvingen de hulpdiensten een melding dat er brand was uitgebroken op het bouwterrein aan de Boerhavelaan. Vanwege de vele rookontwikkeling werd een deel van de Boerhavelaan afgezet. Na enige tijd kreeg de brandweer de brand onder controle. De schade op het bouwterrein, vooral aan de bouwkeet die op het terrein staat, is aanzienlijk.

Volgens een getuige liepen er voorafgaand aan de brand vijf personen op het bouwterrein, vier jongens en een meisje van rond de 16 jaar oud. Zij waren allemaal donker gekleed en enkelen hadden een capuchon op. Het meisje had lang, blond haar.

Volgens de getuige gooide een van de jongeren een voorwerp de bouwkeet in. Op dat moment rende de rest van de groep weg. Zij gingen er via een gat in het hek van het bouwterrein vandoor in de richting van tramstation Driemanspolder. Even later zag de getuige dat de bouwkeet in brand stond. De eigenaar van het bouwterrein deed aangifte van brandstichting.

Getuigen gezocht

De recherche is op zoek naar mensen die vrijdagmiddag 25 februari iets hebben gezien op of rond het bouwterrein aan de Boerhavelaan. Ook als u andere informatie heeft die de politie kan helpen in het onderzoek horen wij het graag. Heeft u informatie? Meldt u dit dan alstublieft via 0900-8844. Anoniem melden kan ook, via het nummer 0800-7000.