Hagenaar rijdt in op medewerker Sus team in Oosterhout

Hagenaar rijdt in op medewerker Sus team in Oosterhout

Geplaatst op 28 februari 2022, om 14:04 uur

Oosterhout – Een 33-jarige man uit ’s-Gravenhage is zondagavond op het Basiliekplein met zijn auto ingereden op een medewerker van het Sus-team. De beveiliger kon door snel opzij te springen nog net voorkomen dat hij werd aangereden. Aan het incident ging een heftige ruzie tussen de verdachte en zijn vriendin vooraf. Agenten zagen hun auto rijden op de Hoofseweg, inmiddels werd de auto bestuurd door de vrouw, die net als haar vriend onder invloed was van alcohol. Ze werden beiden aangehouden.

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Hij vertelde dat hij zich zondag 27 februari 2022 omstreeks 22.30 uur met enkele collega’s op het Basiliekplein bevond vanwege een heftige ruzie  tussen een man en naar later bleek zijn vriendin.   Het incident escaleerde waarna die man in zijn auto stapte en wegreed, daarbij volgens een getuige roepend:  ‘Ga weg anders ga ik jullie doodrijden’ . De aangever zag de auto op hem afkomen. Hij moest snel opzij springen waardoor hij ternauwernood kon voorkomen dat hij werd aangereden.  De vriendin die aan het portier bleef hangen, viel op de grond. Hierna kwam ze overeind en rende achter de auto aan die op de Torenstraat nog even stopte waarna ze kennelijk ook instapte.

Uitkijken naar auto

Agenten die naar de auto uitkeken, zagen deze rijden op de Hoofseweg. Uiteindelijk is het voertuig op de Batelaar gestopt. De bestuurster, een 30-jarige vrouw uit ’s-Gravenhage, en haar partner, een 33-jarige man eveneens uit  ‘s-Gravenhage, werden aangehouden. De man wordt verdacht van poging tot doodslag. Zijn rijbewijs is ingevorderd.  Ze krijgen allebei een proces-verbaal voor rijden onder invloed.  De man blies 445 ul, de vrouw 300 ugl.

Sus team
Een Sus-team wordt vanuit de gemeente ingezet en bestaat uit particuliere beveiligers die het uitgaanspubliek waar nodig aanspreken op hun gedrag om zo uitgaansoverlast en -geweld vroegtijdig aan te pakken. De beveiligers sussen, corrigeren en wijzen op (gedrag)regels.