Winkeldief ook verdacht van witwassen

Winkeldief ook verdacht van witwassen

Geplaatst op 28 februari 2022, om 11:42 uur

Roosendaal – Zondag 27 februari, rond 12.45 uur, werd een verdachte van een winkeldiefstal bij een supermarkt in Roosendaal aangehouden. Meerdere politiemensen waren naar de man op zoek omdat hij na zijn aanhouding door een raam naar buiten sprong en er vandoor ging.

De man, een 37-jarige Roemeen zonder woonplaats in Nederland, was door winkelmedewerkers betrapt op het wegnemen van diverse verpakkingen vlees. De man werd door hen aangehouden en naar een kantoor gebracht. De politie kwam erbij, omdat de man mee moest naar het bureau.

In een onbewaakt ogenblik zag de man kans om uit een raam op de eerste verdieping van het gebouw te springen. Hij ging er vervolgens rennend vandoor in de richting van de Lyceumlaan. De politieagenten gaven zijn signalement door aan hun collega’s en meerdere politiemensen gingen de man zoeken om hem alsnog aan te kunnen houden.

Achtervolging
Surveillerende agenten zagen de man lopen. Maar toen hij hen in het oog kreeg ging hij er weer vandoor. Er ontstond een achtervolging te voet. Die eindigde snel toen de verdachte rechtstreeks in de armen van andere agenten liep. Hij had de verpakkingen vlees nog in zijn zakken.

Op het bureau werd, zoals gebruikelijk, een insluitingsfouillering uitgevoerd. Agenten troffen bij de man een aanzienlijk geldbedrag aan waar hij geen duidelijke verklaring voor had. Uiteindelijk werd de man dus niet alleen winkeldiefstal ten laste gelegd, maar wordt hij nu ook verdacht van witwassen van geld. Zowel het vlees als het geld zijn in beslag genomen door de politie.

De man is gehoord in het politiecellencomplex. Hierna mocht hij van de officier van justitie weer in vrijheid gesteld worden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij mag zich op een later moment voor de rechter verantwoorden.