Vier aanhoudingen na vernielingen bij station Breda

Vier aanhoudingen na vernielingen bij station Breda

Geplaatst op 26 februari 2022, om 08:01 uur

Breda – Bij het station aan de Gravinnen van Nassauboulevard werden in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 februari meerdere malen vernielingen gepleegd. In totaal hield de politie vier mannen (19, 22, 23 en 25 jaar) aan. Zij zitten vast voor verder onderzoek. Het beveiligingspersoneel deed in beide gevallen aangifte.

Het beveiligingspersoneel van het station maakte rond 01.30 uur een melding van de eerste gepleegde vernielingen aan de afgesloten zijdes van het station. De toegang is hier door middel van rolluiken afgesloten, zodat er geen toegang tot het station is. Twee mannen zouden de luiken aan het forceren zijn om toegang tot het station te krijgen. Het beveiligingspersoneel betrapte het tweetal en schakelde de politie in. Zij hield een 23-jarige man uit Dordrecht en een 25-jarige man uit Rotterdam aan. Beiden zitten vast voor verder onderzoek.

Meer aanhoudingen

De agenten ontvingen rond 04.00 uur wederom een melding dat er rolluiken bij het station waren ontzet. Ook nu betrapte het beveiligingspersoneel de mannen op heterdaad. De politie hield een 19-jarige man uit Zwijndrecht en een 22-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aan. Ook deze verdachten zitten vast.