Dader wordt herkend op beelden en door vader naar politiebureau gebracht

Dader wordt herkend op beelden en door vader naar politiebureau gebracht

Geplaatst op 25 februari 2022, om 16:11 uur

Utrecht – De 16-jarige jongen uit Utrecht die een gewapende overval pleegde op het Kruidvat is vandaag voorgeleid bij de Rechter Comissaris. De jongen blijft nog 14 dagen vastzitten. Hij werd herkend nadat beelden van de overval werden getoond in het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld.

Op 18 januari werd even na 08.30 uur, een gewapende overval gepleegd op de Kruidvat aan de Troosterhof. Hierbij werd de caissière bedreigd met een groot keukenmes. Toen de verdachte de buit binnen had, vluchtte hij de winkel uit.

De beelden van de Kruidvat zijn gedeeld in het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld. Scholieren van de school waarop de verdachte zit, herkenden de jongen van de beelden. Ook medewerkers van de school herkenden hem en meldden zich bij de politie.

De vader van de dader, die hem ook van de beelden herkende, bracht hem naar het politiebureau en nam ook de door hem, tijdens de overval gedragen kleding en het gebruikte mes mee.

De jongen is vandaag voorgeleid bij de Rechter Commissaris. De verdachte blijft nog 14 dagen vastzitten.

Tippen helpt!
Kijkers kunnen dus echt helpen bij de opsporing. Kijk hier de laatste aflevering terug van Bureau Hengeveld.