Acht aanhoudingen na afsteken zwaar vuurwerk voor hotel in Duiven

Acht aanhoudingen na afsteken zwaar vuurwerk voor hotel in Duiven

Geplaatst op 24 februari 2022, om 17:48 uur

Duiven – De politie heeft afgelopen nacht, van woensdag 23 februari op donderdag 24 februari, acht aanhoudingen verricht aan de Impuls in Duiven. Zij worden verdacht van het verstoren van de openbare orde, door onder andere zwaar vuurwerk af te steken. Het gaat in totaal om acht verdachten in de leeftijd van 17 tot en met 28 jaar, allen uit Arnhem en omgeving afkomstig.

Gerelateerd aan de voetbalwedstrijd Vitesse- Rapid Wien

Vanavond staat er een wedstrijd gepland van voetbalclub Vitesse tegen Rapid Wien in het Gelredome in Arnhem. Er waren eerder al wat signalen van onrust rondom deze wedstrijd. Afgelopen nacht kreeg deze onrust een andere wending. Een groep van acht personen verzamelden zich bij de ingang van een hotel in Duiven waar vervolgens zwaar, illegaal vuurwerk afgestoken werd. Door het snelle optreden van agenten, zijn er acht verdachten aangehouden.

Onderzoek gestart

In verband met signalen dat deze actie gericht zou zijn op het voetbalteam van Rapid Wien, is direct nader onderzoek gedaan. Uit eerste onderzoek bleek inderdaad dat dit een gerichte actie was op de tegenstander van vanavond, Rapid Wien. Vandaag heeft een gedragscommissie bepaald dat deze acht verdachten een stadionverbod krijgen. Uit onderzoek bleek dat er nog twee andere personen betrokken waren bij deze actie, zij hebben ook stadionverbod gekregen.

“Daadkrachtig optreden”

Burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Duiven: “Ik ben blij dat de politie daadkrachtig heeft opgetreden en de verdachten heeft aangehouden. Het is eerder voorgekomen dat er in Duiven midden in de nacht zwaar, illegaal vuurwerk is afgestoken bij een hotel waar voetballers overnachtten. Dat gedrag is onacceptabel. Het bezit, vervoer en afsteken van zwaar, illegaal vuurwerk is gevaarlijk. Het brengt ernstige veiligheidsrisico’s met zich mee, ook voor toevallige voorbijgangers en voor mensen die daar overnachten. Bezoekers aan onze gemeente moeten hier veilig kunnen verblijven. Daar werken de politie en wij, van de gemeente Duiven, iedere dag aan”.