Hennepkwekerijen aangetroffen in Ankeveen en Hilversum

Hennepkwekerijen aangetroffen in Ankeveen en Hilversum

Geplaatst op 24 februari 2022, om 15:02 uur

Ankeveen – Dinsdagochtend 23 februari heeft de politie in samenwerking met de gemeente Wijdemeren een onderzoek uitgevoerd bij drie naast elkaar gelegen bedrijfspanden in Ankeveen. Daar werd onder andere een hennepkwekerij aangetroffen. Aanvullende acties in Hilversum leverde de vondst van een tweede hennepkwekerij op. Tijdens de actie zijn er geen aanhoudingen verricht. Een 50 jarige man uit Hilversum wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid. Hij wordt op een later moment ontboden voor verhoor.

De actie in Ankeveen was het resultaat van een lopend onderzoek dat is gestart na een anonieme melding.  Op de locatie werden verschillende misstanden aangetroffen. In een van de ruimtes was een hennepkwekerij actief met 79 planten. In een andere ruimte was sprake van illegale bewoning. Ook werd er een kleine hoeveelheid aan illegaal, zwaar vuurwerk aangetroffen in een van de auto`s die op het terrein stond. De hennepkwekerij is inmiddels geruimd. Bij de actie werd verder beslag gelegd op een luxe boot.

Vondst van tweede kwekerij
Naar aanleiding van de vondst zijn er twee panden betreden in Hilversum. Daarbij werd in een woning een tweede hennepkwekerij aangetroffen met 63 planten. Ook deze kwekerij is direct geruimd.  In het andere pand zijn geen strafbare feiten ontdekt.

Ondermijning
Misdaad mag niet lonen! Criminelen verdienen op een illegale manier geld, betalen daarover geen belasting en weten vaak extra geld te verdienen door het geld te investeren in bedrijven, diensten en kostbare goederen. Criminele activiteiten in de buurt kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties. Zo ontstaat er bij hennepkwekerijen met regelmaat brand of waterschade in een huis of bedrijfspand. Daarnaast zijn criminelen ook niet bang om geweld te gebruiken en is er kans op afpersing en zelfs liquidaties.

Help mee en meld
Iedereen kan te maken krijgen met ondermijnende criminaliteit. Het is van groot belang om informatie met ons te delen als je het vermoeden hebt dat er in je omgeving iets speelt. Alle informatie is welkom, hoe klein ook. Dit kan er voor zorgen dat een onderzoek wordt ingesteld of vormt soms het missend stukje in de puzzel van een al lopend onderzoek. Zie, hoor of ruik je onraad? Meld het. Altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, bel hiervoor 0800 -7000.

Ken de signalen
Herken dan de signalen van hennepkwekerijen: hennepgeur, afgeplakte ramen of veel condensvorming, constant zoemend geluid (luchtafzuiging), geen bewoners en weinig activiteit in het pand of juist op vreemde tijdstippen(nacht) grote hoeveelheden dozen/vuilniszakken die in voertuigen worden geladen. Doet iemand in uw omgeving uitgaven die niet bij zijn of haar inkomen past? Vermoedt u dat er iets meer aan de hand is? Meld dit dan!