Kind van 6 maanden in kritieke toestand afgevoerd uit kinderdagverblijf: 3 mensen opgepakt

Kind van 6 maanden in kritieke toestand afgevoerd uit kinderdagverblijf: 3 mensen opgepakt

Geplaatst op 17 februari 2022, om 16:28 uur

BELGIË – Nadat een baby van 6 maand oud woensdag in kritieke toestand werd binnengebracht in het UZ Gent, werd donderdag een gerechtelijk onderzoek gevoerd in het kinderdagverblijf ‘t Sloeberhuisje in het Belgische Mariakerke. Dat meldt het Parket van Oost-Vlaanderen. Drie verdachten werden gearresteerd.

Het parket werd deze ochtend ingelicht door het UZ Gent in verband met een kind van zes maanden oud dat gisteren in het ziekenhuis werd binnengebracht na een oproep vanuit een kinderdagverblijf in Mariakerke. Het kind bevindt zich in kritieke toestand. Het parket stelde een wetsarts aan en vorderde de onderzoeksrechter.

Deze voormiddag stapte het parket af in het kinderdagverblijf, samen met de onderzoeksrechter, de wetsdokter, het labo van de FGP en de lokale recherche. Het kinderdagverblijf werd verzegeld. Drie personen werden gearresteerd en worden momenteel verhoord. Gelet op het lopend onderzoek kan er niet meer info gegeven worden.

Faillissement
Het kinderdagverblijf ligt vlakbij het voetbalplein van Mariakerke, en vlakbij de Brugse Vaart. Buurtbewoners zagen er vanmorgen politiemensen met witte pakken binnen gaan. De ouders kregen vanmorgen een mail dat ‘de opvang vandaag uitzonderlijk gesloten werd door Kind & Gezin.’ Hoe het de volgende dagen verder moet, is nog niet duidelijk. Wel staat vast dat ‘t Sloeberhuisje in 2016 al eens failliet werd verklaard, maar later een doorstart maakte.