Foutparkeerders blokkeren ambulance tijdens reanimatie 12-jarig meisje

Foutparkeerders blokkeren ambulance tijdens reanimatie 12-jarig meisje

Geplaatst op 17 februari 2022, om 16:29 uur

NIJKERK – Een geslaagde reanimatie van een 12-jarig meisje afgelopen weekend in Nijkerk had heel anders af kunnen lopen. Door foutparkeerders dreigde de ambulance vast te lopen bij voetbalclub Sparta Nijkerk.

In een bericht op de website van de voetbalclub schrijft Ariane Verschoor hoe de ochtend verliep. Ze gaat zaterdagochtend vroeg bij de voetbalwedstrijd van haar dochter kijken. Aan het einde van de wedstrijd zakt een meisje van twaalf jaar in elkaar. Haar ademhaling en hartslag zijn gestopt. Verschoor, die zelf doktersassistente, is start zelf de reanimatie, terwijl de hulpdiensten worden gebeld schrijft Hart van Nederland.

Verkeersopstopping
Terwijl Verschoor bezig is met reanimeren, komt de spelersbus van Sparta Nijkerk aanrijden. Deze kan niet parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaats, omdat deze volstaat met auto’s. Omdat er van beide kanten auto’s aan komen rijden volgt er een opstopping, waardoor de ambulance er niet langs kan. Vanaf het veld roept Verschoor dat de bus weg moet. Daarna begint het meisje weer te ademen en zijn de ambulancemedewerkers er om de zorg over te nemen.

Frustratie
In het bericht schrijft ze de frustratie over de foutparkeerders van zich af. “Dit meisje had hulp nodig en gelukkig liep het goed af, maar wat als jouw kind daar ligt en de ambulance loopt vast in het verkeer? Zoveel pogingen zijn er al vanuit Sparta ondernomen om het parkeren op de bus strook tegen te gaan, maar blijkbaar is het nog steeds teveel gevraagd een paar stappen extra te lopen.”

Meisje weer thuis
“Er is voldoende parkeerplek maar nee, 50 meter extra lopen ben je gek zeg”, haalt Verschoor uit. “Is die paar meter echt teveel moeite? Laten we het nou eens met z’n allen opnieuw proberen, laten we onze auto op de daarvoor bestemde plaats parkeren. Want wat als het jouw kind zou zijn…”

In het bericht is verder te lezen dat het na een aantal onderzoeken in het ziekenhuis het weer goed gaat met het meisje. Ze inmiddels weer thuis.