VIDEO: Treinspoor in Chicago staat in brand om bevriezing tegen te gaan

VIDEO: Treinspoor in Chicago staat in brand om bevriezing tegen te gaan

Geplaatst op 28 januari 2022, om 10:45 uur

CHICAGO – In Chicago heeft een spoorwegmaatschappij treinrails in brand gestoken om bevriezing tegen te gaan. De spoorwegmaatschappij maakt gebruik van de praktijk van gecontroleerde brandverwarming van de sporen, omdat het de wissels helpt werken en operationeel te blijven tijdens de koude wind.

Extreem koud weer kan ervoor zorgen dat staal krimpt, waardoor breuken op treinsporen ontstaan. Meer nog, ijs hoopt zich op en bevriest nog sneller op metalen rupsbanden vanwege de manier waarop metaal koude temperaturen vasthoudt. Bij zulk extreem weer wordt er vuur gebruikt om wissels aan het werk te houden en te helpen bij spoorreparaties. Bemanningen gebruiken gecontroleerde brandwonden en steken treinsporen in brand om ze operationeel te houden. Door de rails met vuur te verwarmen zet het metaal uit totdat de twee rails weer in elkaar gezet kunnen worden.