Jongen(12) steekt wijkagent neer bij school

Jongen(12) steekt wijkagent neer bij school

Geplaatst op 28 januari 2022, om 10:35 uur

BELGIË – Afgelopen donderdag (27 januari) is er in het Belgische Peer een wijkagent neergestoken toen hij het verkeer stond te regelen aan de Collegelaan. De agent raakte zwaargewond maar is buiten levensgevaar. De Belgische Politie heeft ondertussen al meerdere arrestaties verricht.

Het steekincident vond plaats bij het Agnetencollege in Peer. Een wijkagent stond het verkeer te regelen na afloop van de schooltijd. Vermoedelijk kreeg de agent een discussie met een leerling waarna hij een mes in zijn rug kreeg, zegt burgemeester van Peer Steven Matheï (CD&V) aan HLN LIVE. De 12-jarge verdachte is gearresteerd, ook zijn zijn zeventienjarige broer en moeder opgepakt.

De agent is met steekwonden overgebracht naar het ziekenhuis in Pelt. De man raakte ernstig gewond maar verkeert buiten levensgevaar.