Man aangehouden voor verkoop valse vliegtickets

Man aangehouden voor verkoop valse vliegtickets

Geplaatst op 29 augustus 2024, om 19:19 uur

ROTTERDAM – Een 37-jarige man uit Rotterdam is dinsdag aangehouden op verdenking van oplichting en witwassen, samen met twee vrouwen van 33 en 42 jaar uit dezelfde stad, die betrokken zouden zijn bij zijn activiteiten. De man deed zich voor als een hoge functionaris bij de marechaussee op Schiphol en beweerde via deze positie goedkope KLM-vliegtickets naar Suriname te kunnen regelen. In werkelijkheid bleek dit alles een misleidend verhaal.

De man ontmoette een vrouw in een Rotterdams restaurant en overtuigde haar ervan dat hij werk bij KLM kon aanbieden, waarbij haar dochter vliegtickets kon verkopen. De dochter tekende een contract en geloofde dat ze echt voor KLM werkte. Ze verkocht meer dan 90 valse vliegtickets met een KLM-logo aan vrienden, familie en kennissen, voor een totaalbedrag van bijna 55.000 euro. Het geld werd via de rekeningen van de twee vrouwen naar de man doorgesluisd. Beide vrouwen zijn aangehouden omdat vermoed wordt dat zij op de hoogte waren van zijn praktijken. De man beloofde ook werk en woonruimte aan de vrouw, haar twee dochters en schoonzoon, waarbij een voorschot van enkele duizenden euro’s werd gevraagd voor de woonruimte. Toen deze nooit werd geleverd, maar de huur van hun oude woning al was opgezegd, belandden ze uiteindelijk op straat.

De politie kreeg lucht van de zaak nadat aangiftes binnenkwamen tegen de zogenaamde KLM-medewerkster voor het verkopen van valse vliegtickets. Uit verder onderzoek bleek dat de man niet alleen mensen had opgelicht, maar ook documenten had vervalst en geld had witgewassen. Twee woningen zijn doorzocht, waarbij twee auto’s, een scooter, nep-sieraden en een geldbedrag in beslag zijn genomen.

De vrouwen zijn na verhoor vandaag vrijgelaten. De man wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.