Voor de tweede keer in een week handgranaat aangetroffen in straat

Voor de tweede keer in een week handgranaat aangetroffen in straat

Geplaatst op 7 juli 2024, om 11:21 uur

SPIJKENISSE – Voor de tweede keer in één week tijd is er een niet-ontplofte handgranaat gevonden op de Vlinderveen in Spijkenisse. De politie meldt dat het explosief in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.30 uur werd ontdekt.

Om de veiligheid van de bewoners te waarborgen, werden omwonenden tijdelijk geëvacueerd en elders opgevangen terwijl de politie de zaak onderzocht.

Een aantal dagen eerder, op 4 juli, werd er ook al een handgranaat gevonden op de Vlinderveen. Dat explosief werd diezelfde ochtend gecontroleerd tot ontploffing gebracht in een park. Ook toen moesten omwonenden tijdelijk hun huizen verlaten voor hun veiligheid. De herhaalde vondst van explosieven zorgt voor grote bezorgdheid in de buurt.