Ravage nadat automobilist brugrailing ramt, brokstukken komen op spoor terecht

Ravage nadat automobilist brugrailing ramt, brokstukken komen op spoor terecht

Geplaatst op 5 juli 2024, om 06:55 uur

AMSTELVEEN – Een automobilist is vrijdag in alle vroegte bijna met zijn voertuig van een viaduct gereden in Amstelveen. Even na drie uur ging het mis op de rotonde van de Sportlaan die boven het tramspoor en de Van der Hooplaan is geleden. De wagen schoot door de wegafscheiding en kwam op de rand boven het spoor te hangen. De brokstukken kwamen op het ondergelegen spoor en weg te liggen.

Meerdere hulpdiensten, waaronder de brandweer, werden opgeroepen om hulp te bieden. Het opgeroepen traumateam bleek uiteindelijk niet nodig. De automobilist is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer heeft de brokstukken van het tramspoor gehaald en de politie heeft de ondergelegen weg schoongeveegd.

Het is nog onbekend hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. De politie heeft de zaak in onderzoek. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig later in de nacht afgevoerd.

Foto’s: Mizzle Media / Michel van Bergen