Man (20) wordt door boot overvaren en overlijdt

Man (20) wordt door boot overvaren en overlijdt

Geplaatst op 29 juni 2024, om 14:07 uur

KUDELSTRAAT – Een 20-jarige man uit De Lier is zondagmiddag 23 juni overleden na een ernstig ongeval op het water van de Grote Poel aan de Kudelstaartseweg in Kudelstaart. Hij werd door een boot overvaren en bezweek later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. De bestuurder van de boot, een 21-jarige man uit Aalsmeer, is aangehouden en inmiddels vrijgelaten. De politie is druk bezig met het onderzoek naar de toedracht van het ongeval en zoekt nog getuigen.

Rond 17.00 uur rukken de hulpdiensten massaal uit na een melding van een ernstig ongeval op het water. Een 20-jarige man is door een boot overvaren en loopt daarbij zware verwondingen op. Dit gebeurde in de aangewezen strook waar boten –met vergunning- snel mogen varen. De hulpdiensten – waaronder het Mobiel Medisch Team – komen ter plaatse en doen er alles aan om de man te redden. Hij wordt vervolgens naar een ziekenhuis gebracht waar hij later op de avond overlijdt aan zijn verwondingen. De 21-jarige bestuurder van de boot is aangehouden en is inmiddels vrijgelaten maar nog wel verdachte in het onderzoek.

Het Team Verkeersongevallen Analyse van de Eenheid Landelijke Expertise en Operaties (LX) onderzoekt de toedracht van dit ernstige ongeval. Ze roept getuigen op om zich te melden. Het gaat dan in het bijzonder om getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren, maar nog niet met de politie hebben gesproken. De getuigen in de beide betrokken boten zijn al door de politie gehoord.

In verband met het belang van het onderzoek kan er op dit moment nog geen nadere informatie worden gedeeld.

Foto: Archief