Man (19) crasht na wilde achtervolging vanuit Duitsland

Man (19) crasht na wilde achtervolging vanuit Duitsland

Geplaatst op 28 juni 2024, om 19:43 uur

EINDHOVEN – De politie heeft vrijdagmiddag op de Geldropseweg in Eindhoven een 19-jarige man uit Gelsenkirchen, Duitsland, aangehouden na een wilde achtervolging die eindigde met een crash tegen een lichtmast.

De verdachte reed in een gestolen auto en was al in Duitsland op de vlucht voor de politie. Daarnaast bleek hij onder invloed te zijn. De Nederlandse politie nam de achtervolging over toen de bestuurder de grens overstak. Volgens een woordvoerder van de politie Oost-Brabant waren veel politie-eenheden bij de achtervolging betrokken. “De bestuurder reed met hoge snelheid en beging meerdere verkeersovertredingen, zoals rechts inhalen,” aldus de woordvoerder.

Eenmaal in de buurt van Eindhoven nam de bestuurder bij knooppunt Leenderheide de afslag richting Geldrop. Op de Geldropseweg ramde hij een aanhanger en raakte een spiegel van een tegenligger voordat hij op een lichtmast knalde. Agenten moesten een taser gebruiken om de verdachte aan te houden.

Vermoedelijk was de aangehouden persoon de bestuurder van de auto. Hij was onder invloed. Volgens een correspondent zat er ook een vrouw in de auto, maar het is niet duidelijk of zij gewond is geraakt bij de crash.