Nederlandse tiener (19) komt om bij explosie in Duitsland

Nederlandse tiener (19) komt om bij explosie in Duitsland

Geplaatst op 28 juni 2024, om 20:08 uur

SOLINGEN – Bij een incident op straat in het Duitse Solingen is dinsdag een 17-jarige Nederlander omgekomen. De jongen liet buiten een flesje vallen, wat een explosie veroorzaakte, aldus de politie. Het slachtoffer wordt tevens als verdachte beschouwd. De Duitse zender WDR meldde gisteren dat de jongen in brand vloog, om hulp schreeuwde en een café in rende. Uiteindelijk bezweek hij in een kliniek aan zijn verwondingen.

De hulpdiensten hebben vrijdag zijn identiteit bekendgemaakt. Ook de Nederlandse politie is nu bij de zaak betrokken. Door de explosie sprongen meerdere ramen in de drukke straat. Vier mensen raakten lichtgewond, waaronder een 7-jarig meisje.

De openbaar aanklager vertelde aan de Frankfurter Allgemeine geen idee te hebben wat de jongen in Solingen deed, in de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen. Hij was niet bekend bij de Duitse politie. Wat voor vloeistof er in het flesje zat, is nog onbekend.