Bouwvakker overleden nadat stuk van steiger van grote hoogte op hem viel

Bouwvakker overleden nadat stuk van steiger van grote hoogte op hem viel

Geplaatst op 28 juni 2024, om 13:52 uur

EINDHOVEN – De bouwvakker die maandag zwaargewond raakte in Eindhoven is overleden, meldt de Arbeidsinspectie. Een stuk van een steiger viel van grote hoogte op hem. Het onderzoek naar het incident loopt nog.

Het stuk steiger viel naar beneden vanaf de achtste etage. Politie, ambulance en een traumahelikopter rukten uit. De traumahelikopter landde midden in de stad bij het Beursgebouw. Vanaf daar werden de trauma-arts en verpleegkundige naar de plek van het ongeluk gebracht, de Anton Philipslaan, waar gebouwd wordt vlakbij het PSV-stadion.

Hoewel de man volgens de veiligheidsinstructies een helm droeg, raakte hij zwaargewond. Hij was nog aanspreekbaar na het ongeluk, maar is inmiddels aan zijn verwondingen overleden, aldus Jeroen Toet van de Arbeidsinspectie. “We kunnen ons voorstellen dat dit een enorme impact heeft op de nabestaanden en de betrokkenen.”

Hoe het incident kon gebeuren is nog onduidelijk. Het onderzoek loopt nog.