Drie aanhoudingen bij steekincident op AZC

Drie aanhoudingen bij steekincident op AZC

Geplaatst op 25 juni 2024, om 14:59 uur

BUDEL – Na een steekincident op het Asielzoekerscentrum (AZC) in Budel zijn maandagavond rond 21.30 uur drie mannen aangehouden. Alle drie waren ze bewoners van het AZC. Twee van hen raakten gewond bij het incident.

Rond 21.30 uur kwam de melding binnen dat er op het AZC een steekincident plaats had gevonden. Een conflict tussen enkele bewoners zou zijn geëscaleerd en daarbij hadden twee bewoners verwondingen opgelopen nadat zij met een scherp voorwerp waren gestoken. Beide mannen (28 en 34 jaar oud) zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Daar zijn zij ook aangehouden als verdachten van het steekincident. Ook een derde man (26 jaar oud) is aangehouden als verdachte. Hij had lichte verwondingen, maar hoefde daarvoor niet behandeld te worden.

Onderzoek

De politie doet nog verder onderzoek naar het incident en de exacte aanleiding en toedracht. Daarvoor is onder andere ter plaatse technisch onderzoek verricht en wordt met getuigen gesproken. Ook wordt gekeken of er bruikbare camerabeelden zijn.