Bigidagoe doodgeschoten na ruzie over halsketting

Bigidagoe doodgeschoten na ruzie over halsketting

Geplaatst op 25 juni 2024, om 14:35 uur

AMSTERDAM – Een ruzie over een halsketting leidde tot de schietpartij waarbij rapper Bigidagoe werd doodgeschoten, meldt het Openbaar Ministerie (OM). Volgens het OM wilde de vermeende schutter, Shairone S. (20), wraak nemen op een vriend van Bigidagoe, van wie hij kort voor het schietincident klappen had gekregen tijdens een opstootje.

Het OM vermoedt dat de verdachte mogelijk de verkeerde persoon heeft geraakt tijdens het schieten. Het beoogde doelwit stond op dat moment achter Danzel Silos, de echte naam van de 26-jarige rapper. Silos werd door meerdere kogels getroffen, waarvan één zijn hart raakte.

Hoewel het OM over veel camerabeelden beschikt van de gebeurtenissen in de vroege ochtend van zondag 25 februari bij het partycentrum aan de Rhoneweg in Amsterdam, is het dodelijke schietincident zelf niet vastgelegd.

De beschikbare beelden tonen onder andere het opstootje en laten zien dat S. kort voor het schietincident een wapen uit een auto haalde en in de lucht schoot. “De stap om daarna te schieten was dan ook niet heel groot,” verklaarde de officier van justitie dinsdag in de rechtbank in Amsterdam.

Foto: Mizzle Media / Mexx van der Lieuw