Bouwvakker ernstig gewond nadat deel steiger valt van achtste verdieping

Bouwvakker ernstig gewond nadat deel steiger valt van achtste verdieping

Geplaatst op 24 juni 2024, om 12:01 uur

EINDHOVEN – Maandagochtend is in Eindhoven een deel van een steiger vanaf de achtste etage van een bouwplaats op een bouwvakker gevallen. Het incident vond plaats op de Gerard Philipslaan. Hoewel het slachtoffer een helm droeg, raakte hij ernstig gewond. Hij was echter wel aanspreekbaar na het ongeval.

De oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk en de Arbeidsinspectie is ingeschakeld voor onderzoek.

Even na tien uur werd de traumahelikopter gealarmeerd en landde midden in de stad bij het Beursgebouw. De arts en verpleegkundige werden door de politie met spoed naar de plaats van het ongeval gebracht, bij een appartementencomplex in aanbouw vlak achter het Philips Stadion.

Volgens de Arbeidsinspectie tegenover Omroep Brabant werd de man geraakt door een stempel, een stalen buis die gebruikt wordt om betonnen vloeren te ondersteunen. Het slachtoffer is na het ongeval naar een ziekenhuis gebracht.

foto’s en video: Emergency Response Photographer