VIDEO: Zeer grote brand in loods met zonnepanelen

VIDEO: Zeer grote brand in loods met zonnepanelen

Geplaatst op 15 juni 2024, om 18:29 uur

BUREN – Een grote brand brak zaterdagmiddag uit in een loods aan de Aalwijksestraat in Buren.

Rond 17.30 uur werd de brandweer gealarmeerd voor deze hevige brand. Bij aankomst bleek een loods volledig in brand te staan, met hoge vlammen. Binnen enkele minuten werd opgeschaald naar een zeer grote brand en werd grootwatertransport opgeroepen. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid was er niemand in de loods aanwezig. Het betreft een kersenteeltbedrijf. De brand sloeg over naar andere loodsen, waardoor twee loodsen als verloren moeten worden beschouwd.

Tijdens de brand kwamen kleine deeltjes van zonnepanelen vrij, die in een nabijgelegen weiland van de kersenteler terechtkwamen. Gelukkig raakte niemand gewond en ook de aanwezige honden werden in veiligheid gebracht.

Vanwege de rookontwikkeling roept de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid omwonenden op om ramen en deuren gesloten te houden.

Foto’s: Persbureau Heitink