Urenlange bezetting Radboud Universiteit: enorme ravage

Urenlange bezetting Radboud Universiteit: enorme ravage

Geplaatst op 6 juni 2024, om 02:34 uur

NIJMEGEN – Woensdagavond hebben tientallen pro-Palestina activisten een gebouw van de Radboud Universiteit aan de Thomas van Aquinostraat bezet. De politie en de ME waren ter plaatse, maar troffen bij hun komst geen demonstranten meer aan. De activisten hadden een ravage achtergelaten: muren waren beklad met graffiti, een brandslang was aangezet en blokkades waren opgebouwd met prullenbakken en stoelen. Ook lagen er documenten uit kantoren verspreid over de binnenplaats.

Burgemeester Hubert Bruls sprak zijn teleurstelling en bezorgdheid uit over de escalatie. De Radboud Universiteit veroordeelde de ‘onacceptabele handelingen’ en benadrukte de verontwaardiging over de vernielingen en bezetting.

De bezetting begon toen de demonstranten weigerden het gebouw te verlaten na een verzoek van de beveiliging rond 18.00 uur. De politie en ME kwamen even na 22.00 uur ter plaatse, maar troffen een leeg gebouw aan.

De Radboud Universiteit meldt dat het veel werk zal kosten om het gebouw te herstellen en dat onderwijsactiviteiten van donderdag en vrijdag worden verplaatst. Het is nog onduidelijk wanneer het gebouw weer in gebruik kan worden genomen.

Foto’s en video: Waldie Rutten/Persbureau Heitink