Twee auto’s in brand in parkeergarage, één persoon gewond

Twee auto’s in brand in parkeergarage, één persoon gewond

Geplaatst op 6 juni 2024, om 08:14 uur

AMSTERDAM – Op de Willy Mullenskade in Amsterdam heeft er donderdagochtend in alle vroegte een brand gewoed in de parkeergarage van een appartementencomplex, hierbij raakte één persoon gewond.

De brand ontstond in de parkeergarage bij een voertuig, deze sloeg uiteindelijk over naar een tweede voertuig met als gevolg een zeer veel rookontwikkeling. Alle bewoners van het appartementencomplex werden gewaarschuwd door de brandalarmen en konden in alle veiligheid het complex verlaten, ondertussen was de brandweer gearriveerd. De brandweer heeft de blussing snel ingezet, maar doordat de parkeergarage vol stond met rook was het lastig om de brand te bereiken.

Eén persoon is ter plaatse door het ambulancepersoneel gecontroleerd nadat deze rook had geïnhaleerd, deze is hierna per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens een woordvoerder van de brandweer kan het incident nog enige tijd duren, vermoedelijk kunnen meerdere bewoners na de brand ook tijdelijk niet naar huis in verband met de rook. Hoe de brand precies is ontstaan is niet duidelijk, hierna zal ook onderzoek gedaan worden.

Foto’s: Mizzle Media / Mexx van der Lieuw