Drie verdachten opgepakt na vondst drugslab

Drie verdachten opgepakt na vondst drugslab

Geplaatst op 5 juni 2024, om 17:56 uur

SOMEREN – De politie ontdekte vandaag een productielocatie voor de productie van synthetische drugs in een loods aan de Bergdijk. Daarbij vonden zij aanzienlijke hoeveelheden harddrugs. Het gaat vermoedelijk om MDMA.

De politie vermoedde op basis van informatie dat er mogelijk synthetische drugs werden geproduceerd en pakte drie mannen op die in het pand aanwezig waren. Zij zitten vast en hun mogelijke betrokkenheid bij deze productielocatie wordt onderzocht. Het gaat om mannen uit Someren(71), Tilburg(43) en België (58). Op deze locatie werd in 2020 ook al een drugslab aangetroffen.

Onderzoek en ontmanteling
Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) onderzochten de ontdekte productielocatie. Ook zorgen zij dat de locatie op een veilige manier wordt ontmanteld en ontruimd. Alhoewel op dit moment niet precies bekend is om hoeveel het exact gaat, is wel duidelijk dat er sprake is van aanzienlijke hoeveelheden MDMA. Die zijn aangetroffen in grote vrieskisten. Ook zijn materialen voor de productie voor synthetische drugs ontdekt. Dit alles wordt na de ontmanteling afgevoerd en op een veilige manier verwerkt. Hetzelfde geldt uiteraard voor de materialen waarin de drugs geproduceerd en opgeslagen waren. Alle inbeslaggenomen drugs en bijbehorende materialen worden na het onderzoek vernietigd.