Agent door verdachte tegen hoofd geschopt

Agent door verdachte tegen hoofd geschopt

Geplaatst op 5 juni 2024, om 17:40 uur

DORDRECHT – Woensdagmorgen even na middernacht raakte een agent gewond toen een worsteling ontstond met een verdachte op de Spuiboulevard. Ze werd tegen het hoofd geschopt en hield daar een flinke zwelling aan over. Een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt verdacht van zware mishandeling en zit vast.

Agenten spraken een man aan die ogenschijnlijk doelloos en nerveus heen en weer liep en onder invloed leek van verdovende middelen. Ze vroegen hem om zijn legitimatie. Toen hij dat niet kon tonen en vervolgens niet meewerkte verzette de man zich hevig bij de aanhouding die erop volgde. Bij de worsteling werd één van de agenten tegen het hoofd geschopt.

Het lukte uiteindelijk wel om de man aan te houden en hem te fouilleren. Hij bleek in bezit van gebruikshoeveelheden van vermoedelijk harddrugs die in beslag zijn genomen en vernietigd. De gewonde agent is nagekeken door een arts.