Auto overgoten met vloeistof en in brand gestoken

Auto overgoten met vloeistof en in brand gestoken

Geplaatst op 30 mei 2024, om 08:15 uur

DEN DUNGEN – In de nacht van woensdag op donderdag is in Den Dungen een auto in vlammen opgegaan. De brandmelding kwam rond half een ’s nachts binnen bij de brandweer. Bij aankomst op de Weidestraat troffen brandweer en politie het voertuig volledig in brand aan, in de voortuin van een woning. Door de hitte van de brand waren diverse ramen van de woning gesprongen.

De brandweer wist het vuur snel te blussen, maar kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. Na het bekijken van camerabeelden van een buurman bleek dat de auto opzettelijk in brand was gestoken. Een man met een capuchon werd gezien terwijl hij iets over de motorkap van het voertuig goot en het vervolgens in brand stak.

De politie onderzoekt de brand en zoekt naar meer camerabeelden uit de omgeving. De volledig verwoeste auto zal door een bergingsbedrijf worden afgevoerd. Ondanks het nachtelijke tijdstip trok de brand veel bekijks van dorpsbewoners.

Foto’s: Bart Meesters