Persoon komt in draaiende vliegtuigmotor en overlijdt, passagiers zagen het gebeuren

Persoon komt in draaiende vliegtuigmotor en overlijdt, passagiers zagen het gebeuren

Geplaatst op 29 mei 2024, om 16:34 uur

SCHIPHOL – Woensdagmiddag is een persoon op Schiphol om het leven gekomen nadat hij in een draaiende vliegtuigmotor van een passagiersvliegtuig terechtkwam, meldt de marechaussee. Het incident vond plaats tussen 15.00 en 16.00 uur en betrof een KLM Cityhopper.

“Er is vandaag een afschuwelijk incident geweest, waarbij een persoon in een vliegtuigmotor is beland,” aldus een woordvoerder van Schiphol aan de Gelderlander. “Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden, en we hebben zorg voor de passagiers en collega’s die dit hebben gezien.”

Drie onderzoekers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn op weg naar Schiphol vanwege “een dodelijk ongeval bij een vluchtuitvoering,” valt te lezen op het sociale platform X. Hoe het incident heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk en wordt onderzocht door de hulpdiensten.