Pleegouders aangehouden na ernstig letsel bij 10-jarige pleegdochter

Pleegouders aangehouden na ernstig letsel bij 10-jarige pleegdochter

Geplaatst op 27 mei 2024, om 13:36 uur

VLAARDINGEN – Maandagochtend zijn een 37-jarige man en een 37-jarige vrouw uit Vlaardingen aangehouden op verdenking van poging tot doodslag en zware mishandeling van hun pleegdochter. Het onderzoek naar de exacte toedracht is in volle gang. De verdachten zitten in volledige beperkingen, wat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

De politie startte het onderzoek vorige week dinsdag, nadat een 10-jarig meisje uit Vlaardingen in de nacht van maandag op dinsdag met zwaar lichamelijk letsel en in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis werd opgenomen. Er waren twijfels over de oorzaak van haar verwondingen, en haar toestand is helaas nog steeds zeer slecht. Donderdag werd een Team Grootschalige Opsporing (TGO) ingezet om duidelijkheid te krijgen over de gebeurtenissen. Er is forensisch onderzoek verricht in de woning waar het meisje verbleef, en er is buurtonderzoek gedaan, camerabeelden zijn bekeken, en diverse mensen zijn geïnterviewd. Dit uitgebreide onderzoek leidde tot de aanhouding van de pleegouders. Er is nog veel onduidelijk over deze ernstige zaak. De politie en het Openbaar Ministerie werken hard om meer duidelijkheid te krijgen over de rol van de pleegouders en wat zich precies heeft afgespeeld. Twee andere kinderen die in de woning verbleven, zijn elders ondergebracht.

Deze tragische gebeurtenis heeft veel mensen diep geraakt. Als u door deze zaak bent geraakt, kunt u contact opnemen met slachtofferhulp. De politie kan momenteel niet meer informatie delen vanwege het lopende onderzoek en de privacy van het meisje en de andere twee kinderen. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, zal de politie deze delen.

Als u informatie heeft die van belang kan zijn voor het onderzoek, neem dan contact op met de politie.

Foto’s: JB Media