Drie Roemeense mannen aangehouden voor illegale jacht

Drie Roemeense mannen aangehouden voor illegale jacht

Geplaatst op 27 mei 2024, om 12:45 uur

COLIJNSPLAAT – Drie Roemeense mannen zijn zondag omstreeks 18.30 uur op de Zuidlangeweg in Colijnsplaat door de politie aangehouden nadat in hun auto een luchtbuks en een geschoten fazant waren aangetroffen. Een van hen, de 34-jarige eigenaar van het voertuig, verklaarde dat het wapen van hem was en dat hij vanuit de auto op de vogel had geschoten. Hij kreeg een boete van 250 euro en deed afstand van het wapen.

De politie ontving zondagmiddag een melding over illegale jacht op een stuk land aan de Zuidlangeweg in Colijnsplaat. Ter plaatse ontdekte de politie dat een getuige de auto van de jager had klemgereden. De getuige had gezien dat er vanuit het voertuig was geschoten en dat een man daarna het weiland was in gerend. De man keerde vervolgens terug naar de auto met iets in zijn handen. In de auto zaten drie Roemeense mannen. Op de bijrijdersstoel lag een plastic tas met daarin een versgeschoten fazant. In het plafond boven de bestuurder was een nis over de breedte van het voertuig, waarin een luchtbuks met een afstandskijker in een deken was gewikkeld. Hierop werden de drie inzittenden aangehouden.

Op het politiebureau bleek dat het drietal de hele dag had gevist op een sportboot. Op de terugweg zagen ze een fazant, waarna de bestuurder zijn luchtbuks pakte en vanuit de auto op de vogel schoot. Hij was zich er niet van bewust dat de jacht op fazanten gesloten was en dat hij een vergunning nodig had van de eigenaar van de grond. Hij kreeg een boete van 250 euro en deed afstand van het wapen.