Auto vat vlam na botsing met vrachtwagen, bestuurder vlucht weg

Auto vat vlam na botsing met vrachtwagen, bestuurder vlucht weg

Geplaatst op 27 mei 2024, om 09:48 uur

VALKENSWAARD – Maandagochtend om 03:15 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de N69 bij de Maaij. Een personenauto reed vanuit Valkenswaard richting Lommel (B), terwijl een vrachtwagen vanuit Lommel richting Valkenswaard reed. De vrachtwagen draaide linksaf richting de Maaij in Bergeijk. De personenauto remde niet en botste achterop de vrachtwagen, waardoor de auto bijna volledig openscheurde en in brand vloog.

Toen de vrachtwagenchauffeur ging kijken wat er aan de hand was, zag hij een persoon weglopen van het autowrak richting België. Deze persoon is later gevonden en zal eerst onderzocht worden, op dat moment was hij nog niet aangehouden.

Het wegdek lag bezaaid met onderdelen, die door de brandweer zijn opgeruimd. Het wrak is weggetakeld en de vrachtwagen zal worden onderzocht om te bepalen of deze nog rijdbaar is. De weg tussen Borkel en de grens met België is tijdelijk afgesloten geweest.

Foto’s: Rico Vogels