Grote brand in uitgaansgelegenheid in centrum Sneek

Grote brand in uitgaansgelegenheid in centrum Sneek

Geplaatst op 26 mei 2024, om 08:10 uur
SNEEK – In het centrum van Sneek woedt een grote brand in een uitgaansgelegenheid. Een groot deel van de omgeving is afgezet voor bluswerkzaamheden. Even voor 07.00 uur meldde de brandweer dat de brand onder controle was.

Hoewel er nog vuur woedt in het ingestorte dak, kan de brand volgens de brandweer niet verder uitbreiden. “We laten de brand nu gecontroleerd naar buiten komen om hem daarna goed te kunnen afblussen,” meldt de brandweer aan de NOS. Bij het blussen werden vijf brandweerwagens en twee hoogwerkers ingezet. De brandweer trachtte vannacht te voorkomen dat de brand zou overslaan naar omliggende gebouwen, wat door de dichte bebouwing in de binnenstad een groot risico vormde.

Rond 05.00 uur stond de hele tweede verdieping van het gebouw in brand. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

De brand ontstond afgelopen nacht in het dak van het pand, door nog onbekende oorzaak. Er was toen nog uitgaanspubliek aanwezig in Club 1841, een discotheek in de voormalige stadsgevangenis. De bezoekers konden op tijd geëvacueerd worden en er is nu niemand meer in het gebouw.