Gewonde bij ongeluk met sportvliegtuig op Ameland

Gewonde bij ongeluk met sportvliegtuig op Ameland

Geplaatst op 26 mei 2024, om 19:09 uur

BALLUM – Zondagmiddag vond een ongeval plaats met een sportvliegtuig nabij Ballum op Ameland, waarbij één inzittende gewond raakte. De politie maakte het incident om 16.47 uur bekend. De andere drie inzittenden kwamen met de schrik vrij.

Het slachtoffer werd door hulpdiensten opgevangen en naar het ziekenhuis gebracht. Meerdere hulpdiensten waren ter plaatse voor de hulpverlening.

Volgens een getuige crashte het sportvliegtuigje in de duinen aan de Strandweg bij Ballum. Het ongeluk gebeurde rond 15.40 uur tijdens het opstijgen. Het Luchtvaart Toezicht van de Landelijke Expertise en Operaties van de politie onderzoekt de toedracht van de crash.

Lees meer op:

Foto: InaNagtegaal/x.com