Flatgebouw deels ontruimd bij brand: ‘Schade is enorm’

Flatgebouw deels ontruimd bij brand: ‘Schade is enorm’

Geplaatst op 26 mei 2024, om 18:48 uur

OOSTERBEEK – Een brand heeft zondagmiddag in een flat in Oosterbeek, bij Arnhem, voor een gedeeltelijke ontruiming gezorgd. De meeste bewoners mochten aan het eind van de middag weer naar hun woningen terugkeren.

Rond 14.30 uur ontving de brandweer een melding van brand in de Johan Frisoflat. Grote rookwolken waren zichtbaar op de galerij van het gebouw. Al snel bleek dat een appartement op de eerste verdieping in brand stond.

Brandweerlieden bestreden het vuur met meerdere tankautospuiten en een hoogwerker. Andere bewoners van de flat moesten ook tijdelijk hun woningen verlaten. Aan het eind van de middag, toen de brand onder controle was, mochten zij weer naar binnen.

De bewoner van het appartement waar de brand uitbrak, kon echter niet terugkeren naar zijn woning. Kortsluiting wordt als mogelijke oorzaak van de brand genoemd, maar dit is nog niet bevestigd.

Het is onbekend of er gewonden zijn gevallen. De schade aan het appartement is aanzienlijk, aldus een correspondent ter plaatse.

Foto’s: Persbureau Heitink