Ruim 130 automobilisten bekeurd vanwege telefoongebruik tijdens het rijden

Ruim 130 automobilisten bekeurd vanwege telefoongebruik tijdens het rijden

Geplaatst op 25 mei 2024, om 10:41 uur

BINNENLAND – Afgelopen donderdag heeft de politie meer dan 130 boetes uitgedeeld aan bestuurders die hun mobiele telefoon gebruikten tijdens het rijden. De controles vonden plaats overdag op de A58 van Breda tot Middelburg, de A16 van Breda tot Dordrecht, de A17 van Moerdijk tot Roosendaal en opnieuw op de A58 tussen Kruiningen en Wouw. Dit werd zaterdagochtend bekendgemaakt door de politie.

De controle werd voornamelijk uitgevoerd vanuit een rijdende touringcar, die een hoog standpunt bood om goed zicht te hebben op wat bestuurders in hun auto deden. In de buurt van de touringcar reden vijftien onopvallende politieauto’s, die de overtreders aan de kant zetten en bekeuringen uitdeelden.

Daarnaast was er een Monocam opgesteld op een viaduct boven de A58. Deze camera is in staat om het gebruik van een telefoon of andere elektronische apparatuur tijdens het rijden te detecteren.

In totaal werden er vanuit de bus 97 boetes uitgedeeld, terwijl de Monocam nog eens 34 overtredingen vaststelde. Voor andere, kleinere overtredingen werd vanwege landelijke politieacties alleen gewaarschuwd.

Met deze actie hoopt de politie het bewustzijn over de gevaren van afleiding in het verkeer te vergroten.

Foto: Freepik.com