Jongen (14) mishandeld bij school, dader gezocht: ‘Wees een vent, meld je’

Jongen (14) mishandeld bij school, dader gezocht: ‘Wees een vent, meld je’

Geplaatst op 25 mei 2024, om 10:25 uur

EINDHOVEN – De politie is op zoek naar een jongen die verdacht wordt van mishandeling bij het Yuverta VMBO in Eindhoven. De jongen, die op de afbeelding geel is omcirkeld, wordt verzocht zich binnen een week te melden. Doet hij dit niet, dan zal zijn herkenbare afbeelding openbaar worden gemaakt.

Op 12 december rond 14:30 uur wilde een 14-jarige jongen na schooltijd naar huis fietsen toen hij plotseling werd aangesproken door een voor hem onbekende jongen. Deze jongen beschuldigde hem van iets wat hij niet had gedaan. Vervolgens werd hij tegen de grond geslagen en kreeg hij herhaaldelijk klappen terwijl hij weerloos op de grond lag. Meerdere leerlingen waren getuige van dit zinloze geweld.

De politie roept ook de omstanders op om zich te melden als zij weten wie de dader is. “Dit mag niet ongestraft blijven. Dus tip als je iets weet.”

Aan de dader zelf richt de politie een duidelijke boodschap: “Herken je jezelf? Wees dan een grote vent en kom je verantwoorden voor je daden. Meld jezelf bij de politie. Zo niet, dan tonen we je over een week herkenbaar op politie.nl en onze social media kanalen.”