Politie onderzoekt verband tussen pand in Nieuw-Weerdinge en afvaldumpingen

Politie onderzoekt verband tussen pand in Nieuw-Weerdinge en afvaldumpingen

Geplaatst op 24 mei 2024, om 16:47 uur

NIEUW WEERDINGE – De politie heeft op vrijdag 24 mei onderzoek gedaan in en bij een pand aan het Weerdingerkanaal NZ in Nieuw-Weerdinge. Er was informatie dat in het pand mogelijk een drugslab zou zitten. Ondanks dat er geen drugslab is aangetroffen, is er wel reden om nader onderzoek te doen. Daarbij zijn we ook op zoek naar getuigen, die mogelijk iets verdachts hebben gezien of gehoord in de omgeving van het pand.

Bij het pand zijn afvalstoffen gevonden en is er mogelijk sprake van bodemverontreiniging. Uit onderzoek moet blijken of het gaat om afvalstoffen, die afkomstig zijn van de productie van drugs. Op dit moment sluiten we in ieder geval niet uit dat er in het pand wel een drugslab heeft gezeten.

Afvaldumpingen
Onlangs zijn er in de omgeving van Nieuw-Weerdinge ook twee dumpingen van drugsafval geweest. Zo vond de politie op 7 mei ongeveer 60 vaten aan op een parkeerplaats aan de Drentse Mondenweg in Tweede Exloërmond. Bij die dumping was mogelijk een witte bestelbus betrokken. Op 9 mei vond de politie ongeveer 80 vaten in de omgeving van de Boslaan in Emmen. De politie heeft eerder al twee getuigenoproepen voor deze afvaldumpingen verspreid.

Mogelijk verband
De politie kijkt in het onderzoek of er een verband is tussen het pand aan het Weerdingerkanaal NZ in Nieuw-Weerdinge en de afvaldumpingen in Tweede Exloërmond en Emmen.