Acht aanhoudingen na openlijke geweldplegingen wedstrijd Roda JC – MVV Maastricht

Acht aanhoudingen na openlijke geweldplegingen wedstrijd Roda JC – MVV Maastricht

Geplaatst op 24 mei 2024, om 16:14 uur

KERKRADE – Op zondag 26 november 2023 vond de derby tussen Roda JC en MVV Maastricht plaats in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. De wedstrijd kenmerkte zich met een onrustige afloop en een grote politie-inzet. Op de dag zelf zijn tien personen aangehouden. Ook zijn er tijdens en na de wedstrijd vernielingen gepleegd in en rond het stadion. Vandaag zijn acht personen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tijdens die wedstrijd. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Openlijke geweldpleging
Binnen het stadion was het rond het einde van de wedstrijd onrustig. Door uitsupporters werden diverse vernielingen binnen en buiten het stadion gepleegd. Stoelen van de tribune werden gesloopt en op het veld gegooid. Ook de sanitaire- en cateringvoorziening in het stadion moest het ontgelden en werden vernield. De recherche heeft onderzoek gedaan en meerdere verdachten in beeld weten te brengen.

Acht verdachten – variërend in de leeftijd van 17 tot 38 jaar – zijn vandaag door de politie aangehouden. Dit op verdenking van openlijke geweldpleging tijdens en na de wedstrijd op 26 november. De verdachten zijn woonachtig in Maastricht, Meersen en Valkenburg.

Het onderzoek naar de openlijke geweldpleging is zorgvuldig gedaan. Dit maakt dat de verdachten vandaag – enkele maanden na de wedstrijd – zijn aangehouden. Dit komt onder andere door het bekijken van vele camerabeelden, het afstemmen met partners en het organiseren van politiecapaciteit om de verdachten aan te kunnen houden.