Diensthond van DSI overlijdt na incident in Dalfsen

Diensthond van DSI overlijdt na incident in Dalfsen

Geplaatst op 23 mei 2024, om 14:42 uur

DALFSEN – De politie heeft zaterdagavond op Twitter bekendgemaakt dat een diensthond van de Dienst Speciale Interventies (DSI) is overleden aan verwondingen die hij eerder deze week opliep tijdens een operatie in Dalfsen. “Helaas verslechterde zijn toestand vandaag en is de hond overleden,” luidt de tweet van de politie.

Het incident vond afgelopen woensdagavond plaats toen het arrestatieteam rond 19.15 uur werd ingezet na een melding over een man met een groot wapen voor een huis. Later bleek het waarschijnlijk om een luchtdrukwapen te gaan, aldus een politiewoordvoerder.

Tijdens de arrestatie keerde de politiehond zich plotseling tegen de leden van het arrestatieteam. In de daaropvolgende hectiek schoot een van de agenten de hond neer. Het is nog onduidelijk of de begeleider zijn eigen hond neerschoot of dat een andere collega dit deed. “Het komt niet vaak voor dat de honden zich tegen het team keren. Normaal gesproken zijn het echt maatjes,” aldus de woordvoerder.

De gearresteerde man, een bekende van de politie, was eerder veroordeeld voor zware mishandeling van een eenjarig kind en was op vrije voeten in afwachting van het hoger beroep in deze zaak. Voorafgaand aan zijn arrestatie plaatste hij meerdere filmpjes op sociale media waarin hij onder andere het wapen liet zien.

Hoewel de hond aanvankelijk de schietpartij overleefde en werd geopereerd, verslechterde zijn toestand zaterdag, wat uiteindelijk leidde tot zijn overlijden.