50.000 euro voor gouden tip die eind maakt aan explosies op Vlaardingse loodgieter

50.000 euro voor gouden tip die eind maakt aan explosies op Vlaardingse loodgieter

Geplaatst op 23 mei 2024, om 17:03 uur

VLAARDINGEN – Het Openbaar Ministerie (OM) looft een beloning van 50.000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de opdrachtgever achter de reeks explosies tegen een ondernemer en zijn familieleden in Vlaardingen. Aanvankelijk waren voertuigen het doelwit, maar later richtten de explosies zich ook op woningen en een bedrijfspand.

Maandag vond opnieuw een explosie plaats bij een woning aan de Gretha Hofstralaan, waardoor het totaal aantal explosies en pogingen op 23 komt. Deze reeks incidenten heeft een enorme impact, niet alleen op het slachtoffer en zijn familie, maar ook op de hele buurt, en roept een groot gevoel van onveiligheid op. Het is van groot belang dat de explosies stoppen.

Politie en justitie werken met man en macht om verdachten van deze explosies aan te houden en te vervolgen en om nieuwe incidenten te voorkomen. Met behulp van opsporingsmiddelen, analyses, surveillances, cameratoezicht en andere maatregelen is het meerdere keren gelukt een explosie te voorkomen. Er zijn al meerdere aanhoudingen verricht en uitvoerders veroordeeld. De gemeente is ook nauw betrokken bij het tegengaan van de explosiegolf: de woning aan de Gretha Hofstralaan is bestuurlijk gesloten en daarmee onbewoond, en de wijk is aangewezen als veiligheidsrisicogebied, waardoor de politie iedereen in de omgeving mag fouilleren.

Sinds de start van de explosies wordt onophoudelijk onderzoek gedaan naar de reeks aanslagen en de achtergronden. Om de opdrachtgever te achterhalen, looft het Openbaar Ministerie een beloning van €50.000,- uit voor de gouden tip die leidt tot zijn aanhouding. Heeft u informatie over de opdrachtgever, dan kunt u deze delen via de gratis opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070. Of bel met het Team Criminele Inlichtingen: 088-661 77 34.

Foto’s: Archief/JB Media