120 kilo cocaïne onderschept, luchthavenmedewerker aangehouden

120 kilo cocaïne onderschept, luchthavenmedewerker aangehouden

Geplaatst op 23 mei 2024, om 15:53 uur

SCHIPHOL – Maandagavond heeft de Koninklijke Marechaussee een 48-jarige luchthavenmedewerker aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij internationale drugshandel. De dag ervoor had de Douane op Schiphol meer dan 120 kilo cocaïne onderschept en deze overgedragen aan het Drugsteam Schiphol (DTS) van de Koninklijke Marechaussee voor verder onderzoek.

De drugs waren verborgen in diverse koffers op een vlucht uit Banjul, de hoofdstad van Gambia. Het onderzoek naar de onderschepte lading leidde naar een medewerker van een bedrijf op de luchthaven, die vervolgens in Amsterdam werd gearresteerd. Daarnaast heeft het Drugsteam Schiphol de woning van de verdachte doorzocht, waarbij onder andere een vuurwapen, patroonhouders, munitie en duizenden euro’s in contanten werden gevonden en in beslag genomen. De verdachte zal vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Het onderzoek naar deze zaak wordt op Schiphol uitgevoerd door de Koninklijke Marechaussee onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.