Groot onderzoek op 20 weilanden na anonieme tip: drugsafval gevonden op akker

Groot onderzoek op 20 weilanden na anonieme tip: drugsafval gevonden op akker

Geplaatst op 21 mei 2024, om 16:00 uur

BAARLE NASSAU – De politie heeft vandaag onderzoek gedaan op 20 akkers in Baarle-Nassau, nadat er een anonieme tip binnenkwam over mogelijke bodemverontreiniging. Het onderzoek wordt in samenwerking met het NFI en NVWA gedaan.

Eerder ontving de politie een tip via Meld Misdaad Anoniem over een mogelijk vervuilde akker in Baarle-Nassau. De politie heeft onmiddellijk deze akker laten bemonsteren. Hieruit bleek dat er sprake was van verontreinigde grond met drugsafval. Omdat er aanwijzingen zijn dat er mogelijk meerdere akkers verontreinigd zijn, nam het NFI vandaag ook op deze akkers monsters af. Hieruit moet blijken of ook hier sprake is van bodemverontreiniging.

De uitslag zal enkele weken op zich wachten. De politie doet onderzoek naar mogelijke verdachten.

Foto’s: Tom van der Put