Oplettende ambulancemedewerker ontdekt per toeval zolderbrand en verleent direct hulp

Oplettende ambulancemedewerker ontdekt per toeval zolderbrand en verleent direct hulp

Geplaatst op 21 mei 2024, om 12:49 uur

TILBURG – Op de zolder van een huis aan de Ringbaan-Noord in Tilburg is dinsdagochtend brand uitgebroken. De bovenverdieping is volledig uitgebrand. Een ambulancemedewerker die toevallig door de straat reed, zag de brand en verleende direct eerste hulp.

De ambulancemedewerker merkte rook op die uit een raam van het huis kwam. Hij waarschuwde onmiddellijk de bewoners, die al op de hoogte waren van de brand doordat het rookalarm was afgegaan. Iedereen kon op tijd het huis verlaten en er vielen geen gewonden. De bewoners worden tijdelijk elders opgevangen, aldus de brandweer.

De brandweer kreeg de brand tegen het eind van de ochtend onder controle. Een deel van het dak werd gesloopt zodat de brandweer het vuur beter kon bestrijden vanuit een hoogwerker.

Omwonenden zijn geschrokken van het incident.

Foto’s: Toby de Kort