Verdachte getaserd en aangehouden na vernieling van ramen met ijzeren staaf

Verdachte getaserd en aangehouden na vernieling van ramen met ijzeren staaf

Geplaatst op 18 mei 2024, om 13:23 uur

HELMOND – Op zaterdag omstreeks 00.05 uur werden agenten gealarmeerd door het cameratoezicht van de gemeente Helmond dat er een man met een ijzeren staaf rondliep over de Veestraat in Helmond.

Met meerdere eenheden werd vervolgens naar deze man gezocht. Agenten troffen hem aan op de Kasteel-Traverse, waar hij voor de ogen van de agenten meerdere ramen van een pand met de ijzeren staaf vernielde.

De verdachte luisterde niet naar de bevelen, waarop ze een stroomstootwapen gebruikten. De man werd aangehouden voor vernieling en overgebracht naar het cellencomplex in Eindhoven. De recherche zal in de loop van de dag de verdachte verhoren over het gepleegde feit.