Gemaskerde overval op telefoonzaak

Gemaskerde overval op telefoonzaak

Geplaatst op 17 mei 2024, om 11:40 uur

AMSTERDAM – Twee gemaskerde jongens plegen op woensdag 15 mei rond 22.00 uur in de avond een overval op een telefoonwinkel in de De Clercqstraat. Hierbij wordt ook een klant mishandeld. De politie is nog op zoek naar getuigen.

Om tien uur die avond staat de eigenaar van de winkel een klant te helpen als er plots twee gemaskerde jongens met veel lawaai de deur binnen komen stormen. Een van hen heeft een vuurwapen bij zich. De klant wordt fysiek aangevallen, maar raakt gelukkig niet gewond.

De verdachte met het vuurwapen richt deze vervolgens op de eigenaar en vraagt om geld. De eigenaar ziet kans om een alarmknop in te drukken waardoor er een hard alarm in de winkel klinkt. De overvallers schrikken en rennen zonder buit direct weer de winkel uit.

Een van de daders rent in de richting van de Bilderdijkstraat. De andere dader rent eerst naar een scooter die vlak bij de winkel geparkeerd staat. Het lukt hem niet om met de scooter weg te komen, waardoor ook hij vervolgens in de richting van de Bilderdijkstraat rent. De scooter blijft met draaiende motor achter en is in beslag genomen.