Crossende motors en bestuurder onder invloed; politie controleert havengebied

Crossende motors en bestuurder onder invloed; politie controleert havengebied

Geplaatst op 17 mei 2024, om 11:24 uur

MOERDIJK – De politie hield op 15 mei een controle in het havengebied Port of Moerdijk. Deze controle was gericht op ondermijning, maar ook op het controleren van rijden onder invloed omdat de politie daar signalen over ontvangen had. De controle werd uitgevoerd door de Zeehavenpolitie Zeeland-West-Brabant in samenwerking met andere politieteams en de Douane. Er werden meerdere strafbare feiten en overtredingen gesignaleerd.

Bij een 25-jarige man uit Rotterdam was de afgenomen drugstest positief op het rijden onder invloed van verdovende middelen. Een vrachtwagenchauffeur bleek niet in het bezit van een vereiste vergunning. Ook werden er twee voertuigen in beslag genomen. Het ene voertuig omdat deze als gestolen gesignaleerd stond en het andere omdat deze geen actuele tenaamstelling had. Daarnaast werden er nog twee bekeuringen geschreven voor twee motorrijders die aan het crossen waren op een groenstrook binnen het havengebied.