Vier jongeren opgepakt na overval met steekwapen

Vier jongeren opgepakt na overval met steekwapen

Geplaatst op 16 mei 2024, om 14:59 uur

HAARLEM – De politie heeft woensdag vier personen aangehouden na een overval op de Grote Houtstraat in Haarlem, waarbij gedreigd werd met een steekwapen. De verdachten zijn een 18-jarige man uit de gemeente Dijk en Waard, een 18-jarige man uit Alkmaar, een 17-jarige man uit de gemeente Ouder-Amstel, en een 17-jarige man uit Amsterdam. Zij zitten in beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

Rond 10:10 uur ontving de politie een melding van een overval in een elektronicawinkel op de Grote Houtstraat. Een persoon bedreigde de medewerkers met een steekwapen en maakte meerdere goederen buit. De verdachte rende vervolgens de winkel uit en vluchtte op een scooter, waarna hij overstapte in een personenvoertuig. De politie wist na een zoekactie het voertuig staande te houden op de Maassluisstraat in Amsterdam. In het voertuig zaten vier inzittenden die allemaal werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hun rol in de overval wordt verder onderzocht.

De politie doet onderzoek naar de overval en roept getuigen op zich te melden. Mogelijk waren er tijdens de overval meerdere getuigen aanwezig in de Grote Houtstraat, de politie vermoedt dat de verdachten eerder die ochtend in de omgeving hebben rondgehangen.