Buschauffeurs onder invloed van drugs van de weg gehaald

Buschauffeurs onder invloed van drugs van de weg gehaald

Geplaatst op 16 mei 2024, om 15:16 uur

ROTTERDAM – Bij een verkeerscontrole afgelopen dinsdag heeft de verkeerspolitie van Rotterdam twee chauffeurs betrapt die onder invloed waren van drugs. Een van hen vervoerde middelbare scholieren tussen de 15 en 18 jaar.

De controle vond plaats op de A13 richting Den Haag, met assistentie van de verkeerspolitie Den Haag en de marechaussee. In totaal werden 27 touringcars gecontroleerd, aldus een woordvoerder. Verschillende bussen vertoonden technische gebreken. “De controle bleek hard nodig,” schreef de politie op Instagram. Volgens een woordvoerder worden dergelijke controles regelmatig uitgevoerd, waarbij vaak technische mankementen worden ontdekt. De politie was echter geschokt dat twee chauffeurs positief testten op drugs. “Je moet er niet aan denken dat je je kinderen hebt afgezet voor een schoolreis in die bus.”

De ene chauffeur had jongeren aan boord, terwijl de andere een gemengd publiek vervoerde, waarvan de leeftijden niet bekend zijn. Van beide chauffeurs is bloed afgenomen en er is een proces-verbaal opgemaakt. Welke drugs zijn aangetroffen, is nog niet bekend.

Foto: Ter Illusie