Tien aanhoudingen demonstratie Extinction Rebellion

Tien aanhoudingen demonstratie Extinction Rebellion

Geplaatst op 11 mei 2024, om 17:30 uur

DEN BOSCH – Vandaag zijn bij een demonstratie van Extinction Rebellion bij het ING-kantoor in ’s-Hertogenbosch 10 demonstranten aangehouden. De demonstranten bevonden zich binnen in het pand en hielden zich niet aan de huisregels. Zij zijn daarom aangehouden voor lokaalvredebreuk.

In de middag verschenen de actievoerders van Extinction Rebellion bij het ING-pand op de Kerkstraat in ’s-Hertogenbosch. In het pand waren op dat moment ook ING-medewerkers aanwezig. Klanten die het pand wilden betreden, werd door de actievoerders de toegang ontzegd en zij werden fysiek geweerd. De politie heeft de actievoerders meerdere keren gevraagd om hun actie binnen te beëindigen. Hen is aangeboden om de demonstratie buiten het pand verder voort te zetten, maar hier wensten zij geen gebruik van te maken.

De politie heeft de actievoerders steeds de gelegenheid gegeven om hun actie te beëindigen en zelf weg te gaan. Op het moment dat de demonstranten uit eigen beweging niet weggingen, zijn zij rond 15:00 uur aangehouden voor lokaalvredebreuk. Uiteindelijk zijn 10 demonstranten aangehouden.